maanantai 2. toukokuuta 2016

Kevätkuplintaa & Suomen karvaisin lintulaji


Tuo valkoinen on minun, Star Wars lapsen. Hienoja molemmat, vaan vielä hienompi on olohuoneen luonnonvalo. Se tervehtii aamupöpperöistä tulijaa jo kukonlaulun aikaan.

Viikko sitten maassa oli viisi senttiä lunta, nyt on kesä. Tuntuu, että aika moni kulkee hymy korvissa. Maailma on täynnä sääpäivittelyä. 

Vappukielikuvia käyttäen: on aika kupliva fiilis. Ystävä sanoi, että toukokuu on kuin perjantai. Itsekin kiva kuukausi, jonka jälkeen tulee vielä jotain parempaa.  


Mies totesi viikonloppuna, että täytyy laittaa vauhtia pihasaunan sisätöiden viimeistelyyn, koska kohta ei malta olla ollenkaan sisällä. Odotan itsekin niin sitä, että töiden jälkeen on vielä paljon valoista aikaa, lämpöä ja puutarhahommia. Tietotyöläisen pää lepää, kun saa mönkiä.

Toki pihassa on jo tullut kierreltyä, mutta lähinnä kameran kanssa. Nurmikko on edelleen supersateisten viikkojen jäljiltä todella märkä, eikä erityisesti kutsu konttailemaan.Idänsinililjat voivat hyvin (kuten aina), mutta alemman kuvan keijunkukat ovat hiukan heikonlaisessa kunnossa. Tuo paikka on niille varmaankin liian märkä ja savinen. Täytyy pohtia maanmuokkaushommia tai siirtoa.Rungolliset pensaspionit muodostuivat yksivuotiseksi kokeiluksi - rungot on kaluttu eläinystävien toimesta. Olisi pitänyt verkottaa ne. No, aloittelevan puutarhurin pitää maksaa oppirahoja. Tulppaanit ovat onneksi tallella.

Viikko sitten, kun maa oli valkoinen, linnut kiertelivät ruokintapaikalla. Meillä on keittiön ikkunan edessä puussa tuollainen härveli, jonka voi täyttää talipalloilla. Pallot olivat loppu, joten lykkäsin kehikon täyteen omppuviipaleita. Muutama pikkulintu innostuikin niistä, mutta suurimman annoksen on popsinut orava.

Kohta oman pihan omenapuut ovat kukassa. Paras on vasta tulossa!

2 kommenttia:

 1. Vappuna oli erittäin hyvät ilmat ainakin täällä Turun seudulla niin kuin totesit. Vähän tarvitsee vielä kuivaa että pääsee kunnolla upottamaan sormensa multaan.

  Omenapuiden kukinta on aina ollut yksi mun lemppareista toivottavasti onnistuu ja myöhemmin saadaan tehdä piirakkaa yms. Tiedätkö muuten kuinka monella tavalla omenapiirakkan voi tehdä? En tiiä, mutta voihan sitä kokeilla ja mihinkä suolaiseen sitä saa piilotettua?

  Luin kommentteja ja kestopuun keltaisuutta varmaan voi muuttaa siten jos kyllästys aineen joukkoon laittaa väriä. Maalikaupasta tai jostain voi kysyä. Jostain kuulin tuommoisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omppupiirakkaa voi tehdä varmaankin sadalla tavalla. Suolaisia onkin paljon vähemmän, mutta ainakin possun kanssa omena sopii hyvin.

   Kestopuuasiaa olen selvitellyt, ja tosiaan se vihreys taitaa häipyä itsestäään aika nopeasti. Puun voi myös käsitellä värilliseksi. Voi olla, että budjetti sanelee sitten kuitenkin niin paljon reunaehtoja, että täytyy harkita tosissaan myös kestopuuta.

   Poista