sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Hyvä ja huono kaakeliuudistus


Huonot uutiset ensin alta pois: keittiömme välitilan kaakeli näyttää kamalalta. Se oli alun perin vaaleanpunainen ja saumaamaton. Laasti oli pilkistellyt saumoista 30 vuotta, joten oli aika saumata. Lisäksi ostin valkoista kaakelimaalia, jolla maalasin vaaleanpunaisen piiloon. En tiedä, oliko vika maalissa vai maalarissa, mutta pinnasta tuli raidallinen. Pensselinvedot näkyvät todella selvästi vielä nytkin, kun seinä on jo täysin kuivunut. Kun yritin maalata paksumpaa kerrosta, jotta pinnasta tulisi sileämpi, maali alkoi valua. Nyt pinta on raidallinen ja täynnä valumajälkiä. Näin jälkikäteen voi todeta, että alkuperäinen vaaleanpunainen oli parempi.


Hyvät uutiset löytyvät yläkerrasta. Makuuhuoneen yhteydessä olevan kylpyhuoneen seinät on kaakeloitu, ja pystyn jo näkemään hienon lopputuloksen. Laatta on valkoista perusneliötä tiililadonnassa. Seiniä ei ole vielä saumattu. Nyt kun saumoista pilkistää tumma laasti, seinä näyttää varmaankin aika samanlaiselta kuin tummalla saumattuna. Meille tulee valkoinen saumalaasti, joten tiililadonnan kuviointi ei näy lopputuloksessa ihan noin ärhäkästi.


Lattiaan tulee harmaa kuusikulmainen laatta ja seinän alareunaan harmaa neliölaatta "jalkalistaksi". Kylppärin suhteen olemme noin viisi viikkoa aikataulusta jäljessä. Aikanaan viivästys tuntui maailmanlopulta, mutta nyt hymyilyttää.

8 kommenttia:

 1. Ai että tuo kuusikulmainen laatta on hieno! Itselläkin haaveissa joskus laittaa kylppäri nimenomaan tuolla laatalla. :) Vaimo on maalari ja kysäisin siltä tuosta välitilan laattojen maalauksesta (varmaan tiedättekin jo, mutta vinkkaanpa silti!), että hän vetäisi hiomakoneella pinnan uusiksi ja maalaisi telalla sen jälkeen. Kuulemma pensselistä jää ihan aina urat, maalasi mitä maalasi. :)

  Tsemppiä remonttiin! Tätä on huisin kivaa seurata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri aamulla mies mietti, että auttaisiko, jos vetäisi vielä yhden kerroksen telalla. Tuota hiomista emme tulleet ajatelleeksi. Hyvä vinkki! Ja kiitti kivasta tsempistä :)

   Poista
 2. Mun ystävä maalasi myös kaakelit valkoiseksi, mun mielstä jälki oli ihan hyvää, en sitten tiedä tarkemmin mitä tuotetta hän käytti.

  Tykkään myös paljon teidän laattavalinnoista. Tuollainen kuusikulmainen sopisi meidänkin tulevaan kylppärin, värikin on tosi kiva, mistä olette nuo hankkineet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylppärin laatat ovat Pukkilan mallistosta. Kuusikulmainen on Natura-sarjaa. Valkoisen peruslaatan sarjaa en muista, mutta muistaakseni se jopa valmistetaan täällä Turussa Pohjoismaiden ainoassa kaakelitehtaassa. Lähikaakelia siis :)

   Poista
 3. Kaverilla on ollut presiis sama ongelma ja kuuli, että ekan maalin pitäisi antaa kuivua viikon ennen kun maalaa toista kerrosta. Eli tosiaan, kuten jo on ehdotettu, hiontaa ja sitten uutta maalia pinnalle. Olen myös nähnyt kun kaakelia maalataan tehden lopussa tiukka veto silikonilastalla (kaakelin levyinen) siihen pintaan, mutta itse en lähtisi kokeilemaan moista harjoittelematta ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu Johanna, tuota viimeistä tuskin kokeillaan. Kuulostaa ammattilaisen hommalta. Mutta pitäisi varmaan yrittää vielä kerran maalin kanssa. Mikäs kiire tässä, jo 1920-luvulta lähtien valmiissa talossa...

   Poista
 4. Käytitkö Ronsealin kaakelimaalia? Se on pirun valuvaista sorttia. Olen kirjoitellut blogiini kokemuksia kaakelimaalista: http://melkeinkuinuusi.blogspot.fi/2013/06/minibudjetin-keittioremppa-2-kokemuksia.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti oikein tarkistaa, ja just sitä se oli. Olisi pitänyt googlettaa ensin...

   Poista